01 травня 2024 р. 19:03

На Миколаївщині ремонтом дитсадка займається компанія, директорку якої судять

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

На Миколаївщині планують відремонтувати дитсадок. Вартість робіт складає понад 1 мільйон бюджетних гривень. Ремонт виконує ПП "Сімдесят сім", директорку якої судять за розтрату.

Про це повідомляє "Антикорупційний вимір" з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Синюхино-Брідської сільської ради уклав договір на проведення капремонту частини приміщень закладу дошкільної освіти в селі Довга Пристань на Миколаївщині.

Роботи підрядник має завершити у грудні поточного року. Відкриті торги відомство не проводило, оскільки закупівля допорогова.

ПП "Сімдесят сім" зареєстрували в Миколаївській області у 2016 році. Засновницею компанії вказана Олена Маняк

Компанія регулярно отримує бюджетні підряди на Миколаївщині, наразі уклавши угод на загальну суму 12,8 млн грн. Переважна більшість договорів ПП отримало без проведення відкритих торгів.

До того ж Олена Маняк зареєстрована як ФОП, завдяки чому також отримує бюджетні гроші. Всі договори укладені по неконкурентній процедурі. 

За інформацією видання "Антикорупційний вимір" ФОП Маняк О.Л. уже підписав угод на загальну суму майже 9 мільйонів бюджетних гривень. Хоча головний КВЕД - "діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування", кошти платників податків найчастіше підприємство отримує за надання послуг, пов’язаних з будівництвом.

При цьому людина з ПІБ Олена Леонідівна Маняк проходить обвинуваченою за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Деталі справи, яка розглядається Кривоозерським районним судом Миколаївської області ще з 2022 року, невідомі – в судовому реєстрі завантажені лише декілька ухвал, переважно про перенесення судових засідань. 

А на Одещині тричі скасовану реконструкцію дитсадка за 147 мільйонів віддали без аукціону. Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області вчетверте вирішила провести тендер для обрання реконструктора закладу дошкільної освіти (ясла-садок). 

За даними сервісу YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю "Донстрой", зареєстроване у 1998 році в Сєвєродонецьку Луганської області. Власником є зареєстрований в Донецьку Олексій Котляревський.  

Також на Миколаївщині тендер на ремонт доріг віддали без аукціону. Куцурубська сільська рада без проведення відкритих торгів уклала договір на проведення капітального ремонту дорожнього покриття  в селі Острівка на Миколаївщині. Черговий підряд отримав фаворит бюджетних торгів у регіоні компанія "Південь-дорбуд".

Крім цього, Державне бюро розслідувань у Миколаєві планує робити ремонт автівки за 60 тисяч гривень. Обладнання яке повинно встановлюватись має бути новим, таким, що не був в експлуатації. Матеріали повинні бути якісними та відповідати вимогам встановлених ДСТУ/ГОСТ або чинному законодавству України.

Анна Бальчінос

Поділитися