28 квітня 2024 р. 20:33

Командира підрозділу на Одещині затримали за спробу заробити на оформленні інвалідності

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у зловживанні впливом начальнику одного із підрозділів на Одещині.

Як стверджують в ДБР, він вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері.

За 9 тисяч доларів США посадовець ніби то обіцяв через знайомих медиків оформити всі необхідні документи, щоб надалі військовослужбовець міг звільнитись зі служби.

24 квітня 2024 року співробітники ДБР затримали посадовця під час одержання обумовленої суми.

Наразі йому повідомили про підозру у зловживанні впливом за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Раніше правоохоронці завершили розслідування справи про екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами незаконного збагачення Євгена Борисова. 

Згідно з матеріалами слідства, колишній керівник Одеського ОТЦК та СП за період перебування на цій посаді за відсутності таких законних доходів набув активів на майже 150 мільйонів гривень.

Також Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід із застави на цілодобовий домашній арешт судді  Болградського районного суду Одеської області Сергію Висоцькому, якого підозрюють у хабарництві.

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя у зв'язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю ще 19 лютого.  А потім продовжила тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя ще на два місяці.

Його затримали 9 лютого. Слідчі повідомили, що Сергій Висоцький отримав для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. 

Кирило Бойко

Поділитися