19 лютого 2024 р. 21:57

Одесита запідозрили у змові з військкомами для допомоги ухилянтам

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону)

Слідчі поліції повідомили про підозру одеситу у змові з представниками територіального центру комплектації та соціальної підтримки задля переправлення ухилянтів через кордон. 

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. 

За даними слідства, 32-річний одесит, діючи з корисливих мотивів, наприкінці січня 2024 року змовившись із невстановленим наразі військовослужбовцем ТЦК та СП, запропонував військовозобов’язаному допомогу у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України.

За грошові кошти в сумі 7,5 тисячі доларів США підприємливий містянин пообіцяв виготовити та надати особі військово-облікові документи із визнанням непридатним до військової служби та виключенням із військового обліку, що надає право на безперешкодний перетин державного кордону України.

9 лютого 2024 року, після одержання обумовленої суми грошових коштів, одесита затримали правоохоронці. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 454,2 тисячі гривень.

Раніше прикордонники Одеської області викрили чергову схему незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон. Організатору загрожує кримінальна відповідальність.

До того на лаві підсудних опинився підприємець з Одеської області, якого звинуватили у переправленні за кордон 18 призовників під виглядом водіїв міжнародних автобусних рейсів. Справу скеровано до суду.

Крім того, прикордонний наряд Подільського загону затримав групу чоловіків неподалік населеного пункту Лабушне Подільського району Одеської області, що за кілометр від кордону. Восьмеро українців, скориставшись послугами інтернет-месенджера, мали намір незаконно потрапити до сусідньої країни через придністровський сегмент українсько-молдовського кордону. За послугу з прокладання маршруту організатор просив від 40 до 80 тисяч гривень з кожного.

Також на Одещині Співробітники Служби безпеки України повідомили громадянину про підозру за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Кирило Бойко

Поділитися