03 травня 2024 р. 23:01

Погрожували проблемами: на Одещині затримали посадовців за систематичні побори

Фото: Одеська митниця

(Фото: Одеська митниця)

На Одещині затримали керівників підрозділів податкової та митниці за організацію корупційної схеми. Вони систематично вимагали хабарі з підприємців.

В Управлінні СБУ в Одеській області повідомили, що серед затриманих -  в.о. заступника начальника одного з митних постів Одеської митниці та керівник відділу обласного управління Державної податкової служби.

За версією слідства, посадовці за різні суми неправомірної вигоди гарантували імпортерам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів. У випадку відмови чиновники погрожували затягувати процеси митного оформлення, а також безпідставно підвищувати рівень митної вартості.

"Оперативники спецслужби задокументували вимагання 25 тисяч доларів з представника комерційної структури за прийняття рішення щодо зміни митного режиму сільськогосподарських товарів та затримали обох фігурантів після отримання третьої частини хабаря", – розповіли в СБУ.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Раніше співробітники Служби безпеки України спільно із детективами Державного бюро розслідувань затримали начальника одного із митних постів в Одеській області за підозрою у корупції.

Також стало відомо, що один з посадовців Одеської міської ради організував корупційну схему. Він вимагав від підприємців хабарів, а у разі незгоди погрожував демонтажем торговельних точок.

У січні на  корупції було викрито двох одеських поліцейських. Вони організували схему з одержання щомісячних хабарів від підприємців промтоварного ринку "7 кілометр".

Ірина Глухова

Поділитися