30 квітня 2024 р. 23:35

В Миколаєві засудили чеченського авторитета із санкційного списку РНБО

В Миколаєві засудили чеченського авторитета із санкційного списку РНБО

Суд Миколаєва оголосив вирок кримінальному авторитету "Апті", який є громадянином рф та внесений у санкційний список Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Також тюремні строки отримали його поплічники.

Як повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі, усіх трьох визнали винними в умисному знищенні майна шляхом підпалу та придбанні, носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу

У суді довели, що у квітні 2017 року засуджені – кримінальний авторитет "Апті" та двоє раніше засуджених мешканців м. Миколаєва, за попередньою змовою між собою, пошкодили майно одного із приватних підприємств шляхом підпалу. Крім того, у двох спільників "Апті" під час особистого обшуку було вилучено вогнепальну зброю.

Розгляд справи тривав 6 років і вчора Ленінським районним судом міста Миколаєва кримінального авторитета засуджено до 6 років 5 місяців позбавлення волі, а його спільників - до 5 років 5 місяців та 5 років позбавлення волі.

За даними ЗМІ, Апті Іслангірієв чеченець за походженням, він був очільником злочинного угрупування. Його затримали у 2019 році в результаті спецоперації. Апті вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, але був відпущений судом під заставу. Під час обшуку в його позашляховику правоохоронці виявили зброю та патрони.

Раніше ми писали, Красногвардійський районний суд міста Дніпра засудив до довічного позбавлення волі військовослужбовця з Одеської області  Артема Рябчука, який у січні 2022 року вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі.

У Миколаєві підозрюються двоє поліцейських, які вимагали хабар. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Ірина Глухова

Поділитися