12 серпня 2023 р. 19:59

Управління одеської мерії запланувало віддати 12 мільйонів без аукціонів за харчування школярів

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

Комунальна установа "Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Малиновського району Одеси" попередньо обрало підприємство, що надаватиме послуги з харчування у школах.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про надання харчування близько 1 тисячі школярів до 31 грудня 2023 року. 

Компанія, з якою планують укласти угоду повинна буде організувати годування школярів у 28 навчальних закладах району й отримати за це 4 мільйони 49,7 тисячі гривень.

Йдеться про:

  • Учнів 1-11 класів, які навчаються в I зміну, закладів загальної середньої освіти, навчально-виховних комплексів, початкових шкіл для: дітей-сиріт; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;  дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям"; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України; дітей учасників бойових дій, які визначені в статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (на період дії правового режиму воєнного стану) - 500 учнів - 60 днів.
  • Учнів пільгового контингенту 1–11 класів, які навчаються в II зміну, закладів загальної середньої освіти, навчально-виховних комплексів для: дітей-сиріт; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;  дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям"; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України; дітей учасників бойових дій, які визначені в статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (на період дії правового режиму воєнного стану)) - 500 учнів - 60 днів.

Угоду планують укласти з приватним підприємством "Раціон Груп". Компанія була єдиним учасником закупівлі в форматі "відкриті торги з особливостями".

Зазначимо, що із цією ж компанією планують укласти угоду щодо годування школярів Київського району Одеси. Вартість цієї закупівлі - 8 мільйонів 99,4 тисячі гривень.. 

За даними сервісу YouControl, приватне підприємство "Раціон Груп" належить одеситу Максиму Яценку, який є й директором компанії.

У 2022 році Центр публічних розслідувань оприлюднив дослідження, згідно з яким відніс приватне підприємство до категорії "улюбленців" одеської мерії, зазначивши, що компанія одна з кількох, які найчастіше беруть участь у тендерах на постачання харчування школярів. 

"Раціон-груп" та ще одну компанію - "Провіант сервіс" журналісти ЦПР назвали правонаступниками одеського ПП "Олімпія Сервіс", яким володіли Максим Яценко та Тетяна Тарасюк. Раніше "Олімпія Сервіс" належала Світлані Співак - матері одіозного політика Дмитра Співака.     

Кирилл Бойко

Поділитися