20 грудня 2023 р. 18:59

Скільки коштують ялинки в Одесі

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Напередодні Нового року в Одесі традиційно починають з'являтися "ялинкові базари" легальні чи нелегальні, але продавати "новорічне дерево" починають по всьому місту. 

На одному з таких побувала кореспондентка Інтента

Отже, в об'єктив фотографині потрапив "ялинковий базар" на вулиці Кінній у центрі міста. 

Цього року вартість цілої ялинки коливається від 500 гривень, а середнього розміру деревце стане у 900 - 1,2 тисячі гривень. Якщо вам зберуть деревце з гілок, то це коштуватиме від 200 до 700 гривень в залежності від розміру. 

Підставка під ялинку коштуватиме 300 гривень.

Зазначимо, що минулого року українські сосни тут же продавали за 500-700 гривень. Збірну ялинку можна було придбати за 400, віночок з хвойних гілок за 200 гривень.

А от імпортні нідерландські дерева коштували поціновувачам від 3 до 5 тисяч гривень.

Втім, можна було в Одесі купити ялинку дешевше. Взагалі, ціни коливалися від 300 гривень й вище, хоча це залежало від розміру дерева й місця продажу. 

Зазначимо, що встановлення центральних ялинок у містах цього року викликають дискусії. Наприклад зимові свята в Чорноморську пройдуть без новорічної ялинки. Про це у своєму відеозверненні до містян повідомив міський голова Чорноморська Василь Гуляєв. А в Одесі все ж встановили її на Дерибасівській вулиці. 

Тим часом з 1 грудня 2023 року по 12 січня 2024 року Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) проводить спеціальну операцію "Новорічна ялинка". 

В зазначений період відбудуться рейдові заходи щодо охорони хвойних насаджень від самовільних рубок і проведення  перевірок в пунктах реалізації та на ймовірних шляхах перевезення новорічних ялинок. Екологи нагадують, що штраф за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року, становить від 759 до 3 тисячі 432 грн. Окрім цього, лісопорушники сплачують ще й адміністративний штраф за незаконну рубку хвойних дерев обсягом від 510 до 1 тисячі 20 гривень.

Кирило Бойко

Поділитися