08 травня 2024 р. 12:29

На Херсонщині заручилися підтримкою благодійників в обладнанні підземних лікарень

Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна

(Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна)

Херсонщину з гуманітарною місією відвідав Сергій Притула.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У дописі посадовця йдеться про те, що разом з засновником фонду вони побували в одному з міських медичних закладів. Фахівці лікарні неодноразово отримували допомогу від благодійного фонду Сергія Притули.

Прокудін зазначив, що на Херсонщині лікарі рятують людські життя і здоров'я в умовах побитих ворожим вогнем лікарень, браку медичних кадрів та постійних російських обстрілів. Тому Притула та гуманітарний напрям його фонду постійно допомагає вирішувати проблеми медицини в нашій області.


Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна

Цього разу благодійник привіз необхідне обладнання для ендоскопічного відділення лікарні. Фонд закупив його за кошти, що передала австрійська компанія Amic Energy в Україні в межах ініціативи "Незламна кава".

"Також розказав Сергію про проєкти, які нині активно реалізовуємо – це будівництво підземних закладів охорони здоров'я. І нам необхідно забезпечити їх якісним медичним обладнанням. Разом проаналізували наші запити і заручилися підтримкою партнерів", - додав Прокудін.

Раніше повідомлялось про те, що На Херсонщині на базі чотирьох медзакладів створюють "підземні лікарні". У них медики зможуть в безпеці лікувати пацієнтів. Також заплановано побудувати дві підземні школи. перший з цих проєктів – "підземна операційна". Там будуть усі необхідні приміщення та умови, аби проводити операційні втручання. Нині там проводяться роботи. Ще в одному закладі відбувається відновлення захисних споруд. Наразі волонтери допомагають з ремонтом чотирьох приміщень і коридору, де буде розміщено центр переливання крові. Ще в одній лікарні "під землею" будуть реанімаційні палати та бокси для хворих на інфекційні захворювання. І четвертий проєкт – "підземний перинатальний центр". Там передбачено організацію пологової, передпологової, операційної, післяпологової палат та інше. 

Також у МОЗ вирішили шукати гроші на облаштування двох підземних медзакладів на Херсонщині.

Володимир Шкаєв

Поділитися