03 січня 2024 р. 15:12

В Одесі нагородили поліцейських, які рятували людей після ракетного обстрілу

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Начальник поліції Одещини Іван Жук відзначив спецпризначенців, які одні із перших кинулися на порятунок жителів ушкодженої ворожою ракетою багатоповерхівки в Одесі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У наслідок ракетного обстрілу міста Одеса 29 грудня загинули чотири особи. Після цього події керівник поліції Одеської області Іван Жук відзначив спецпризначенців за їх виняткову мужність та безстрашне вчинок під час рятувальної операції в Одесі.

Перед нами сьогодні стоять виклики та завдання, які пов’язані з ризиком для життя. І 29 грудня, коли відбулася масована атака московитами на Одещину та одна із ворожих ракет прилетіла в один із житлових багатоповерхових будинків Одеси, ви не згаяли жодної дорогоцінної секунди, адже мова йшла про порятунок людей. Завдяки вашій оперативності, злагодженості, професіоналізму було вчасно організовано та проведено евакуацію потерпілих зі зруйнованої та палаючої будівлі. Дякую кожному з вас, хлопці, за проявлені мужність і героїзм. Ви – приклад для наслідування.

начальник ГУНП Іван Жук

Ці поліцейські реагували на аварійну ситуацію швидко та ефективно, коли ворожа ракета вдарила в багатоповерховий будинок. У визнання їхньої професійності та внеску, полковник поліції особисто нагородив їх спеціальними відзнаками. Церемонія відбулася 2 січня, де було висловлено подяку за їх вчинок.

ФОТО: https://od.npu.gov.ua/

Під час цього інциденту вони оперативно та професійно організували евакуацію мешканців з небезпечної зони. Керівник поліції Одеської області висловив своє визнання їхнім діям, підкресливши, що вони врятували безліч життів та стали прикладом для інших працівників поліції.

Про дану рятувальну операцію розповідав один із нагороджених правоохоронців - інспектор взводу № 3 роти № 1 батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Одеській області Артем Грушко.

Ми з колегою Олексієм Сітарем піднялися на гору і побачили, що уражена багатоповерхівка. Я хутко зняв куртку, взяв аптечку з бандажами, турнікетами, тампанадами, яку завжди ношу з собою в рюкзаку, і ми побігли туди.

Артем Грушко

Нагадаємо, зранку у п’ятницю, 29 грудня, російська армія завдала масованого ракетного удару по Україні. Внаслідок ворожих атак є влучання в Одесі, загинули люди.

Анна Бальчінос

Поділитися