09 жовтня 2023 р. 19:01

Посадовця з Херсонської ОВА підозрюють у службовій недбалості

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

(Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону)

Директор одного з Департаментів Херсонської ОВА підозрюється у службовій недбалості

Як повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, оголошено про підозру директору одного з Департаментів Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, наприкінці грудня 2022 року, вказаний посадовець, через несумлінне виконання своїх службових обов’язків не забезпечив належний контроль під час приймання форми для військовослужбовців територіальної оборони. Натомість він отримав від постачальника, скріпивши своїм підписом документ, майже у три рази менше штанів та берців, ніж було зазначено у видатковій накладній.

Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 2,2 млн гривень. 

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Херсонській області, за оперативного супроводу співробітників УСР ГУ Нацполіції в Херсонській області.

Відомо про те, що на початку лютого у ЗМІ зʼявилася інформація нібито Херсонська ОВА закупила за бюджетні кошти військову форму для Херсонської тероборони за завищеними цінами. З метою перевірки інформації, опублікованої журналістами, в.о. начальника ОВА видав розпорядження щодо проведення позапланового аудиту стосовно ефективності використання бюджетних коштів при закупівлі форми для територіальної оборони. 

Також відомо про те, що Чорнобаївська сільська рада, що на Херсонщині, 28 лютого купила у ТОВ "Золотий клєвєр" бронежилети SMРР індійського виробництва. Це підприємство фігурує в скандальній історії із закупкою зимової форми для Херсонської тероборони.

Володимир Шкаєв

Поділитися