08 травня 2024 р. 18:59

На Одещині підвищать вартість харчування в садочках: як зміняться ціни

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

В Ізмаїлі Одеської області виконавчий комітет міської ради встановив вартість харчування дітей у дитячих садках комунальної форми власності.

Про це повідомляє кореспондентка Інтента з посиланням на рішення виконкому №415 від 3 травня. 

В документі зазначається, що ініціатором перегляду цін став відділ освіти Ізмаїльської міської ради.

Зокрема, для дітей раннього дошкільного віку (з 1-х до 3-х років) вартість триразового харчування становитиме 69,89 гривні на день.  Для відвідувачів у віці від 3 до 4 років — 70,8370,83 гривень, а для дітей старшого дошкільного віку (з 4-х до 6 років) — 91,95 гривні.

Попередній перегляд цін на харчування дошкільнят був у серпні 2022 року. Якщо порівнювати з чинними до того цінами, то здорожчання становить залежно від вікової категорії дитини від 9 до 12 гривень. 

Міська влада традиційно передбачила пільги для окремих категорій. За умови надання підтверджуючої довідки батьки або опікуни, які офіційно працевлаштовані (або хоча б один із батьків) на території Ізмаїла сплачують 75 % від вартості харчування. Для батьків, які є захисниками та захисницями України, та у період з 24 лютого 2022 року брали або беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, але ще не набули статусу учасника бойових дій, передбачена знижка у 50%. Половину вартості харчування сплачують і родини, які виховують трьох і більше дітей. 

Повністю безкоштовним харчування у дитячих садочках Ізмаїла залишається для наступних пільгових категорій: Забезпечити безкоштовним харчуванням: 

  • дітей, які мають статус осіб з особливими освітніми потребами; 
  • дітей з інвалідністю;
  • дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під  опікою і виховуються в сім’ях; 
  • дітей, які потребують корекції розумового розвитку у спеціальних групах; 
  • дітей, батьки яких отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;
  • дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб.  

Антоніна Лубченко

Поділитися