28 січня 2024 р. 18:06

На Херсонщині окупанти запустили 5 радіостанцій

ФОТО: https://media.istockphoto.com/

(ФОТО: https://media.istockphoto.com/)

Окупаційні сили рф запустили у Генічеську на Херсонщині п'ять радіостанцій.

Про це повідомила пресслужба окупаційного міністерства цифрової трансформації Херсонської області.

Мовлення запустили співробітники мінцифри рф спільно зі спеціалістами ТОВ "Радіоальянс", який переміг у Федеральній конкурсній комісії з телерадіомовлення.

Зокрема, були запущені:

  • руське радіо – 94,5 FM;
  • дорожнє радіо – 95,1 FM;
  • нове радіо – 95,5 FM;
  • авторадіо – 97,5 FM;
  • радіо "зірка" – 98,5 FM.

Наразі на окупованій Херсонщині працюють понад 10 російських станцій радіомовлення.

Окупанти утримують понад 100 цивільних українців без винесення обвинувачення. Серед них є жителі тимчасово окупованих територій Херсонської області.

Раніше, 28 червня 2022 року у Херсоні російські військові викрали міського голову Ігоря Колихаєва. Президент України призначив нового очільника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна. Раніше Прокудін очолював ГУ Нацполіції у Херсонській області.

Також на тимчасово окупованій частині Херсонщини росіяни продовжують політику знищення цілого покоління нації шляхом промивання мізків українській дітям.

Окупанти створили низку "молодіжних центрів", куди вербує українську молодь. Саме ці центри та завезені з рф координатори несуть відповідальність за політику зміни самоідентифікації українців.

Так, до дня студента у відповідних центрах організували "інтелектуальну" гру "Росквіз". Гра складалася з трьох блоків: "Історія росії", "Народи росії", "росія в особах". Командам задавали по 30 питань. Звичайно, що ці питання суто про викривлене бачення історії поневолених народів та кремлівських діячів.

Раніше повідомлялось про те, що окупанти наразі проводять приховану мобілізацію на лівобережній частині Херсонщини та на інших тимчасово окупованих територіях. 

Анна Бальчінос

Поділитися