01 листопада 2023 р. 20:38

На Херсонщині у примусовий спосіб евакуйовано майже 300 дітей з їх сім'ями

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині триває обов'язкова евакуація з небезпечних громад. У примусовий спосіб вже евакуйовано 287 дітей з їх сім'ями з 13 населених пунктів. На небезпечній території ще залишається 497 дітей.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

В повідомленні йдеться про те, що першочергово евакуюються про родини з дітьми. Але виїхати до більш безпечних місць може кожен житель регіону. 

У пресслужбі попередили про те, що російські окупаційні війська продовжують обстрілювати правобережжя, щодня знищуючи будинки, інфраструктуру, забираючи життя мирних жителів.


Фото: Херсонська ОВА

"З моменту прийняття рішення про обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб вже евакуйовано 287 дітей з їх сім'ями з 13 населених пунктів. З цим регіональній владі допомагають волонтери. На небезпечній території ще залишається 497 дітей. Триває роз'яснювальна робота з їхніми рідними щодо важливості виїзду", - йдеться в повідомленні. 

У пресслужбі нагадали про те, що з питань евакуації треба звертатися до контактного центру Херсонської ОВА за телефоном 0800 101 102 або безпосередньо до працівників органів місцевого самоврядування.

Раніше повідомлялось про те, що у 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне. У цих населених пунктах відбуватиметься обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Також повідомлялось про те що на середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

Також, у другій декаді жовтня під час засідання Ради оборони регіону було ухвалили рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації родин з дітьми. Це Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.

Володимир Шкаєв

Поділитися