15 вересня 2023 р. 22:03

На Одещині повернули Міноборони будівлі Котовської виправної колонії

Фото ілюстративне: nv. ua

(Фото ілюстративне: nv. ua)

Завдяки Одеській спецпрокуратурі право власності на нежитлові будівлі Котовської виправної колонії повернуто Міноборони

Як повідомили в пресслужбі відомства, прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у суді домоглися повернення Міноборони України права власності на нежитлові будівлі Котовської виправної колонії. Загальна площа будівель - понад 7 тис м кв. Вони розташовані поблизу берегової лінії Чорного моря, і їх вартість близько 435 млн грн.

У повідомленні пресслужби йдеться про те, що у суді прокурори довели протиправність вибуття з державної власності нежитлових будівель колонії, які з 2017 року незаконно знаходились у володінні комерційної структури.

"Також доведено, що єдиний майновий комплекс Котовської виправної колонії є державною власністю, право володіння яким у держави не припинялось з лютого 2012 року. Однак, у 2017 році спірне майно спочатку було незаконно відчужено, а потім право власності на нього незаконно набуло приватне товариство, яке користувалося ним до теперішнього часу", - йдеться в повідомленні.

У травні 2023 року постановою Південно-західного апеляційного господарського суду було залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким позовні вимоги прокурора щодо усунення перешкод у користуванні державним нерухомим майном було задоволено повністю.

Також відомо, що наприкінці серпня 2023 року Верховний Суд закрив касаційне провадження за скаргою ТОВ про скасування рішення і постанови судів першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позови прокуратури про усунення Міноборони України перешкод у користуванні державним нерухомим майном, зокрема нежитловими будівлями Котовської виправної колонії.

Відомо також про те, що Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника речової служби тилу однієї з військових частин за отримання хабаря.

Володимир Шкаєв

Поділитися