30 грудня 2023 р. 19:44

Поліція виведе на вулиці Одещини максимальну кількість патрулів у святкові дні

Фото: Нацполіція.

(Фото: Нацполіція.)

Вулиці населених пунктів Одеської області у новорічні дні патрулюватиме максимальна кількість піших та автопатрулів.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

"Для забезпечення публічної безпеки та порядку на вулицях населених пунктів регіону патрулюватиме максимальна кількість піших та автопатрулів. Додатково буде наближено поліцейську присутність до парків, скверів та інших найбільш відвідуваних людьми місць", - зазначили в поліції.

Правоохоронці слідкуватимуть за недопущенням вчинення злочинів та правопорушень, перевірятимуть підозрілих осіб, контролюватимуть дотримання громадянами вимог воєнного стану, зокрема заборони стосовно продажу алкогольних напоїв, своєчасного припинення роботи закладів у сфері обслуговування, комендантської години, допомагатимуть людям, які цього потребуватимуть. Також буде посилено контроль на дорогах з метою виявлення і попередження фактів керування транспортними засобами водіями у стані алкогольного сп’яніння та недопущення дорожньо-транспортних пригод.

Правоохоронці нагадали про сувору заборону продавати та використовувати у воєнний час піротехнічні засоби. Феєрверки, салюти, хлопавки, петарди та інші гучні забавки нині, як ніколи, недоречні, викликають у більшості людей лише тривогу та страх, і караються законом.

"Просимо не забувати також про дію комендантської години, якщо плануєте на свята йти з дому, щоб завчасно повернутися. На Одещині вона діє з 00.00 до 05.00 години. У зазначений період часу на вулицях та в інших громадських місцях забороняється перебування людей без спеціально виданих перепусток і посвідчень.  Виключення – необхідність пройти до укриття під час повітряної тривоги", - йдеться в повідомленні.

Раніше Міністерство внутрішніх справ повідомило, що 20 тисяч поліцейських і 7 тисяч рятувальників гарантуватимуть безпеку громадян у період новорічних і різдвяних свят 

Кирило Бойко

Поділитися