16 листопада 2023 р. 16:06

Понад 60 дітей відправилися в безпечні міста з Херсонщини

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Сьогодні, 16 листопада, 63 дитини з Херсонщини у супроводі 12 дорослих вирушили на оздоровлення та відпочинок до Румунії.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

В повідомленні йдеться про те, що маленькі жителі Херсонської області матимуть насичену культурну та розважальну програми. Із ними працюватимуть психологи.

Також повідомляється про те, що організувати поїздку вдалося завдяки об‘єднанню "Боротьба за свободу".

"За бажанням та згодою батьків діти можуть залишатися за кордоном до поліпшення безпекової ситуації у їх населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось про те, що 91 дитину з Херсонської міської територіальної громади та інший території правобережної Херсонщини відправили 15 листопада на відпочинок до західної України.

Діти житимуть без постійного страху. Засинатимуть не в підвалі та без супроводу "прильотів". Цих дітей вдалося евакуювати з населених пунктів, де найбільш складна безпекова ситуація.

Разом з малими евакуювалися 38 дорослих. Усі вирушать до Яремче та Коростеня. Дорога, проживання та харчування – безкоштовні. Також люди отримають усі державні виплати, передбачені законом.

Раніше повідомлялось про те, що з населених пунктів Херсонщини потрібно евакуювати ще 432 дитини.

Так, з 24 жовтня, від початку обов’язкової евакуації, з 23 населених пунктів Херсонщини вивезли 353 дитини із сім’ями. Однак робота щодо евакуації продовжується, позаяк необхідно евакуювати ще 432 дитини.

"Ще залишаються 432 дитини в цих населених пунктах. Продовжуємо працювати, продовжуємо працювати з батьками цих дітей, з громадами, щоб вони посилили роботу, надсилаємо відео, фото тих умов, де вже зараз проживають сім’ї з дітьми, які виїхали. Будемо сподіватися, що протягом найближчих двох тижнів вивеземо майже всіх", – зазначив речник ОВА Олександр Толоконніков

Також повідомлялось про те що на середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

Також, у другій декаді жовтня під час засідання Ради оборони регіону було ухвалили рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації родин з дітьми. Це Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.

Також раніше повідомлялось про те, що у 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Володимир Шкаєв

Поділитися