27 вересня 2023 р. 10:54

У Херсоні відновили розбитий окупантами пам'ятний знак

Меморіальна дошка. Фото: Роман Мрочко / Telegram

(Меморіальна дошка. Фото: Роман Мрочко / Telegram)

У Херсоні повністю відновили памʼятний знак на честь бійців батальйону "Херсон", яким командував лейтенант міліції Руслан Сторчеус. Він загинув у зоні проведення АТО 2014- го року посмертно був нагороджений орденом "За мужність"; lll ступеня.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Роман Мрочко.

Посадовець повідомив про те, що вдячні херсонці увічнили пам'ять полеглих Захисників України, облаштувавши сквер і памʼятний знак.


Меморіальний знак. Фото: Роман Мрочко / Telegram

"Як розказав батько Руслана Олександр Сторчеус, російські окупанти влітку 2022-го року спробували знищити це місце і пам'ять про наших Героїв – вони спалили сквер і розбили вщент меморіальну дошку. Але херсонці вміють шанувати своїх героїв. Міська військова адміністрація відновила пам'ятний знак, КП "Парки Херсона" навели лад на території і надалі підтримуватимуть її у належному стані", - йдеться в повідомленні.

Також відомо про те, що на Миколаївщині поліцейські встановлюють зловмисників, які пошкодили пам’ятний знак загиблих на війні військовослужбовців.

Так, до відділення поліції №4 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що між населеними пунктами Максимівка та Киселівка невідомі осквернили пам’ятний знак воїнів Збройних сил України, які загинули у війні, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф.

На місці події правоохоронці виявили та задокументували пошкодження передньої частини пам’ятного знаку загиблих воїнів, а саме скло на фотографії.

Відомо також про те, що у Первомайську, що на Миколаївщині невідомі осквернили шість могил воїнів Збройних сил України, які загинули у війні.

Так, до Первомайського районного відділу поліції звернулась 52-річна місцева жителька з повідомленням про те, що на кладовищі, розташованому по вулиці Вознесенській, невідомі скоїли наругу над могилами загиблих у війні з рф військовослужбовців.

Володимир Шкаєв

Поділитися