24 вересня 2023 р. 14:11

У Миколаєві запланували ввести нові схеми дорожнього руху

Турбо-карусель. Фото: департамент ЖКГ ММР

(Турбо-карусель. Фото: департамент ЖКГ ММР)

У Миколаєві КП СМЕП спільно з проектною організацією "Агрофон-проект" розробили та незабаром впроваджуватимуть схему руху "Турбо-кільце" або "Турбо-карусель".

Про це повідомили в пресслужбі департамента ЖКГ Миколаївської міської ради.

В повідомленні йдеться про те, що таки схеми руху планують встановити на двох розв'язках із круговим рухом – проспект Центральний – проспект Богоявленський – вулиця Херсонське шосе та проспект Миру – проспект Богоявленський – вулиця Прикордонна.

"Турбо-кільце" – це вид кільцевої розв'язки зі спіральними смугами руху, що передбачає можливість вибору необхідної смуги для проїзду ще до в'їзду на кільце. Водіям необхідно уважно визначати правильний вибір смуги, використовуючи дорожні знаки та горизонтальну розмітку, - йдеться в повідомленні.

Департамент ЖКГ Миколаївської міської ради запевняє, що "Турбо-кільця" дуже успішно запровадили у місті Одеса та повідомляє, що до цього проекту залучили управління патрульної поліції у Миколаївській області.

Також відомо про те, що У Херсоні з 10 липня по 10 серпня 2023 року був перекритий проїзд автотранспорту на ділянці по вул. Миру (район магазину "АТБ").

Проїзд для авто від вулиці І Кулика до вулиці Університетська був неможливий.

Перекриття було пов’язане з виконанням TM AT "Херсонська ТЕЦ" робіт з ремонту теплотраси за адресою вул. Миру буд.17.

Також відомо про те, що міжнародна компанія Systematica, що має понад 30 років досвіду роботи в напрямку планування транспорту та мобільності, презентувала попередній аналіз транспортної галузі Миколаєва (до війни). 

Systematica долучилася до команди експертів, яка працює над майстер-планом Миколаєва у рамках проєкту #UN4Mykolaiv. 

Володимир Шкаєв

Поділитися