01 квітня 2024 р. 17:27

Громаду на Херсонщині забезпечили пальним для генераторів на свердловинах

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

4500 літрів дизельного пального отримала Нововоронцовка на Херсонщині для роботи генераторів.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що від запасу паливом в громаді залежить робота генераторів, що забезпечують роботу свердловин, завдяки яким здійснюється водозабезпечення Нововоронцовки.

У пресслужбі підкреслили, що завдяки програмі "Зміцнення громадської довіри" (UCBI), що реалізується за фінансової підтримки Агенції США із міжнародного розвитку (USAID) вдалося оминути дефіциту паливного матеріалу.


Фото: Херсонська ОВА

Раніше повідомлялось про те, що нову водонапірну башту встановили у селі Борозенське на Херсонщині. Водогони мережі населеного пункту були пошкоджені окупантами. Через пошкодження місцеві жителі зіштовхнулися з проблемою браку питної води. Завдяки благодійникам люди тепер матимуть стале водопостачання. За їх підтримки це питання нарешті вдалося вирішити. Встановлення башти стало можливим завдяки БФ "Карітас".

Також йшлося про те, що Борозенська громада на Херсонщині отримала спеціальне обладнання для забезпечення жителів водою. Для ремонту пошкоджених водогонів було необхідне спеціалізоване водопровідне обладнання. Тож, завдяки підтримці Товариства Червоного Хреста України до комунального підприємства громади надійшла технічна допомога. Це необхідні витратні матеріальні та обладнання для надання послуг із водопостачання. Насамперед комунальники разом з волонтерами встановили отриманий свердловинний насос у селі Нова Кубань.

Крім того, через російську агресію жителі сіл Дудчани та Новогригорівка не мали водопостачання у своїх домівках. Тому воду для потреб людей підвозили цистернами. Цю проблему вдалося вирішити завдяки допомозі міжнародних партнерів. Міжнародна організація з міграції  доставила до цих населених пунктів два генератори на 15 кВт. Їх використовуватимуть для відновлення централізованого водопостачання в селах Дудчани та Новогригорівка. 

Володимир Шкаєв

Поділитися