03 травня 2024 р. 15:58

На Херсонщині керівників органів управління готували до надзвичайних ситуацій

Фото: ДСНС України в Херсонській області

(Фото: ДСНС України в Херсонській області)

В Херсоні відбулась робоча нарада щодо організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ) під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України в Херсонській області.

У дописі відомства йдеться про те, що під головуванням Директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктора Вітовецького та заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Ольги Малярчук присутні обговорили основні питання реалізації заходів організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми ЄДСЦЗ, та підвищення готовності до реагування на надзвичайні ситуації.

Зазначається, що метою наради було підвищити рівень знань та вдосконалити навички керівного складу органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми ЄДСЦЗ та її ланок щодо організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту. Під час заходу обговорили проблемні питання з виконання завдань в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та опрацювали шляхи їх вирішення.

Раніше повідомлялось про те, що 20 квітня минулого року на Миколаївщині на території олійноекстракційного заводу відбулись показові спеціальні об'єктові навчання з питань цивільного захисту. Учасники відпрацювали алгоритм дій у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації. За тактичним задумом в результаті розгерметизації трубопроводу подачі робочої суміші гексану на виробництво виникла аварійна ситуація.

Також йшлося про те, що на Херсонщині бериславські рятувальники спільно з представниками поліції та Червоного хреста завітали до дітей та провели урок безпеки в ігровій формі.

Володимир Шкаєв

Поділитися