01 лютого 2024 р. 09:10

На Одещині торгували фальсифікованим пальним на заправках

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Житель міста Татарбунари разом зі спільниками створив підпільний бізнес під прикриттям нібито здійснення законної господарської діяльності. Але насправді вони продавали незаконно виготовлене пальне на території Одеської області.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції на Одещині.

В поліції встановили, що ділки закуповували у невідомих осіб незаконно виготовлений дизель, який зберігали в орендованому під нафтобазу приміщенні та реалізовували через власну мережу незаконно встановлених модульних мініавтозаправних станцій на території області за своєю націнкою. 

Такими оборудками вони займалися з серпня по грудень 2023 року.

"В ході проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські задокументували протиправну діяльність учасників злочинної групи. Вилучили фальсифіковане пальне та інші речові докази", - йдеться у повідомленні.

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Наразі чоловікам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України. Їм загрожує штраф до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Також встановлюються особи усіх причетних до схеми. Слідство триває.

Нагадаємо, в Україні заборонили продавати пальне стандартів Євро-3 та Євро-4. Уряд відновив дію вимог щодо якості пального не нижче екологічного стандарту "Євро-5". 

Одеська область увійшла у трійку регіонів-лідерів за кількістю ввезених на її територію транспортних засобів у 2023 році. Як повідомляють аналітики, торік на територію Одещини завезли 28 тисяч 846 транспортних засобів. 

Перше місце посідає Київ де зареєстрували 43 тисячі 223 засоби, а друге Львівщина - 37 тисяч 593 транспортних засоби.

Ірина Глухова

Поділитися