13 січня 2024 р. 13:30

Уряд Японії планує профінансувати закупівлю обладнання для лікарень Миколаївщини

ФОТО: Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації

(ФОТО: Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації)

Лікарні Миколаївської області отримають медичне обладнання, закупівлю якого профінансує уряд Японії. 

Воно надійде у лікарні вже у січні 2024 року, повідомили в Міністерстві охорони здоровʼя України. 

Протягом січня уряд Японії надасть підтримку для закупівлі медичного обладнання для 25 лікарень у Миколаївській, Київській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях.

У міністерстві зазначили, що серед обладнання є портативні УЗД-апарати, дефібрилятори, шприцеві насоси, монітори пацієнтів, генератори тощо. Загальна вартість закупленого обладнання становить 14 мільйонів. Закупівлю та логістику здійснює пацієнтська організація "100% життя" за меморандумом з японською стороною.

У рамках партнерства з японською стороною є можливість гнучко реагувати на нові потреби, які виникають в умовах воєнного часу.

Україна, перебуваючи в умовах війни, отримує надзвичайну підтримку від японського народу у різних сферах, за що ми їм дуже вдячні, — зазначили у благодійній організації.

Планується, що обладнання повністю буде передано лікарням протягом січня 2024 року. 

Раніше в будівлі жіночої консультації реорганізованого пологового будинку №1 у Миколаєві облаштували поліклінічне відділення міської лікарні №1.

У новому поліклінічному відділені знаходиться офтальмологічний кабінет з сучасною лазерною системою. Вона дозволяє попередити сліпоту у хворих на діабет та є єдиною у місті. Придбали лазер за кошти місцевого бюджету. 

Нагадуємо, у серпні два пологових будинки у Миколаєві реорганізували. 

Миколаївська міська рада прийняла рішення про реорганізацію двох пологових будинків шляхом приєднання до багатопрофільних лікарень міста.

Анна Бальчінос

Поділитися