08 травня 2024 р. 21:35

Відновлення зруйнованих висоток в Одесі: на проєктну документацію виділили понад 2 мільйони з бюджету

Відновлення зруйнованих висоток в Одесі: на проєктну документацію виділили понад 2 мільйони з бюджету

В Одесі без аукціону обрали підрядника на розробку проєктної документації з капітального ремонту пошкоджених обстрілами рф багатоповерхівок.

Про це стало відомо завдяки системі електронних закупівель Prozorro.

Так, за даними порталу публічних закупівель, замовником виступив Департамент міського господарства Одеської міської ради. На розробку документації для двох проєктів запланували витратити  2 мільйони 385 тисяч 870 гривні.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в потенційного підрядника не було. 

Єдиним учасником була Одеська Державна академія будівництва та архітектури, яка й стала переможцем в обох тендерах.

Документація має буди підготовлена до кінця грудня 2024 року.

Йдеться про розробку проєктної документації на відновлення житлового багатоквартирного будинку на вулиці Середній, який пошкодила російська ракета 29 грудня 2023 року. Вартість робіт становить один мільйон 436 тисяч гривень.

(Фото: Скріншот Prozorro)

Ще одна документація  - на відновлення житлового будинку на вулиці Прохорівській, куди влучив російський "шахед". Це сталося 24 січня 2024 року. На розробку проєкта витратять 949 тисяч 743 гривні.

(Фото: Скріншот Prozorro)

Раніше Департамент міського господарства Одеської міської ради оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт житлового будинку на Канатній, постраждалого від російської атаки 20 липня 2023 року.

А тим часом аналітики з’ясували, які українські будівельні компанії заробили найбільше у 2023 році. У рейтинг потрапили компанії, які пов’язані з мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Ірина Глухова

Поділитися