05 січня 2024 р. 15:41

Юний переселенець із Херсонщини наколядував для ЗСУ 16 тисяч

Фото: Максим Козицький

(Фото: Максим Козицький)

11-річний Максим Зарічний з Херсонської області вирішив допомагати українським військовим під час різдвяно-новорічних свят. Хлопчик виступав і виконував пісні для людей, збираючи гроші.

Про це розповів керівник Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. 

За його словами, родина Максима у квітні минулого року змушена була евакуюватися з Олешківської громади на Львівщину та проживає зараз на території Яворівської громади. У святкові дні підліток колядував для жителів Івано-Франківської громади та зібрав там 16 тисяч гривень. Гроші він передав на купівлю дрону для 24 окремої механізованої бригади ім. короля Данила. Максим добре співає та займається вокалом професійно. Попри юний вік, він вирішив заробляти тим, що вміє – став співати на вулицях. Зароблені кошти хлопець передає українським захисникам.

 За повідомленнями Козицького, торік він зумів зібрати для ЗСУ понад 190 тис. гривень.

Нагадаємо, американський актор Міккі Рурк взяв на себе ініціативу та закликав своїх прихильників допомогти жителям Херсона, які постраждали від збройної агресії РФ. У своєму Instagram знаменитість анонсував збір коштів для благодійної організації One World Aid Alliance, який очолює його помічник з Миколаєва Дмитро Корнійчук.

Раніше ми писали, СБУ затримала власника агрохолдингу, який підозрюється у постачанні продуктів
харчування для російської армії на лівобережжі Херсонщини. У травні 2022 року бізнесмен перереєстрував агрокомпанію в окупаційному "управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області". Підприємство щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації понад 100 тисяч російських рублів.

Ірина Глухова

Поділитися