14 грудня 2022 р. 15:24

Сестра військовополоненого захисника Маріуполя з Одещини зняла короткометражний фільм

Фото: Каміла Бойченко/Facebook

(Фото: Каміла Бойченко/Facebook)

Сестра захисника Маріуполя, який потрапив у полон до окупантів,  Каміла Бойченко з Кілії Одеської області зняла художній короткометражний фільм присвячений кілійським хлопцям, які досі знаходяться у полоні. 

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Каміла Бойченко виступила режисеркою та авторкою сценарію фільму, який розповідає про українського військовополоненого. У російському полоні він піддається тортурам, але, незважаючи на це, малює портрет своєї коханої, як талісман надії на визволення.

Режисерка наголошує що це - фільм-нагадування, аби кожен, хто шукає українських воїнів, ніколи не здавався. 

Зазначимо, що Україна постійно проводить обміни полоненими з російською федерацією, повертаючи додому військовополонених, зокрема й захисників Маріуполя.

Так 14 грудня голова офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив про проведений обмін, завдяки якому 64 воїни ЗСУ, які воювали на Донецькому та Луганському напрямку, та брали участь в обороні міста Бахмут, повернулись додому.

Вдалося також звільнити громадянина США, який допомагав нашим людям - Мурекезі Суеді. Також повернули тіла чотирьох загиблих. 

     6 грудня Україна повернула з російського полону 60 військовослужбовців: 58 чоловіків і двох жінок.  34 з них учасники оборони Маріуполя в тому числі 14 – з "Азовсталі".

Під час обміну полоненими, що відбувся 1 грудня, додому повернулися пів сотні захисників України. Серед них також були захисники Маріуполя, зокрема й утримувані ворогом у колонії в Оленівці.  

29 жовтня, відбувся черговий обмін полоненими між Україною та росією. Серед них - 12 бійців Національної гвардії України, включно з двома "Азовцями", 18 з Військово-морських сил України, 8 прикордонників, 9 тероборонівців, а також три воїни Збройних сил та двоє цивільних. 

17 жовтня повернула з полону 108 жінок, як цивільних, так і військових, а серед тих, на кого їх обміняли, були і кількадесят російських моряків, які на кілька місяців «застрягли» на судноремонтному заводі в Ізмаїлі Одеської області. 

21 вересня з російського полону повернулися 215 українських військових. 188 з них – захисники Азовсталі: 108 азовців, а також нацгвардійці, морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці та співробітники СБУ.

У жовтні у Варшаві підвели підсумки 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну відбувся 14 - 23 жовтня у межах 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю під назвою "Одеса – Варшава: український конкурс", визначило переможців.

Журі визначило найкращий документальний та найкращій повнометражний фільм, а от відзнаку за найкращий український короткометражний фільм журі цього року прийняло рішення не вручати.  

Найкращим документальним фільмом стала стрічка "Терикони" Тараса Томенка про дітей, котрі бачать війну не по телевізору і про дитинство, котре триває, незважаючи на війну.

Найкращим українським повнометражним ігровим фільмом стала дебютна стрічка Максима Наконечного "Бачення метелика". 

Загалом у програмі Одеського міжнародного кінофестивалю показали 11 повнометражних картин та сім короткометражок. 

Кирило Бойко

Поділитися