05 червня 2023 р. 10:52

На Херсонщині розпочали перевірки укриттів

Фото: Поліція Херсонської області Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області Facebook)

На деокупованій території Херсонщини поліцейські та рятувальники розпочали комісійні перевірки захисних споруд цивільного захисту та укриттів

Як повідомили 4 червня в пресслужбі поліції Херсонської області, за дорученням керівництва держави та МВС України поліцейські спільно з рятувальниками проводять обстеження захисних споруд і укриттів, спрямовані на визначення рівня готовності їх до використання за призначенням, забезпечення безперешкодного цілодобового доступу до них населення та обладнання необхідним майном.


Фото: Поліція Херсонської області Facebook

В першу чергу перевірили можливість безперешкодного доступу до вказаних укриттів, готовність їх до використання за призначенням та комплектацію необхідним. З балансоутримувачами захисних споруд, а також відповідальними за їхнє обслуговування і експлуатацію особами, правоохоронці провели роз'яснювальні бесіди щодо законодавчих норм, які регламентують функціонування захисних споруд цивільного захисту у період дії режиму воєнного стану.


Фото: Поліція Херсонської області Facebook

Поліцейські звертаються до громадян з проханням, якщо ви виявили у вказаних об’єктах порушення чи недоліки або об’єкт укриття зачинений, повідомляти про це до поліції на спецлінію 102.

Відомо, що за сприяння Херсонської обласної військової адміністрації в м.Берислав встановлено ще одне мобільне укриття.

Про це повідомив Начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов.

В повідомленні йдеться, що конструкція встановлена в місці масового скупчення людей.

Укриття обладнане зручними місцями для сидіння, а стіни надійно захищають від уламків снарядів.

Начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін разом із військовим командуванням області перевірив готовність укриттів у Херсоні. 

Відвідали відремонтовані укриття, а також ті, де ремонтні роботи мають завершити найближчим часом. 

У частині укриттів херсонці уже можуть в безпеці перечекати чергові удари росії. Вони мають все необхідне для комфортного перебування людей – вентиляцію, ліжка, санвузли з гарячою водою, запаси ліків, питної води та їжі. 

Також відомо, що за втручання прокуратури державним підприємством на Миколаївщині приведено у належний стан споруду цивільного захисту

Так, Вознесенська окружна прокуратура регіону забезпечила виконання рішення Миколаївського окружного адміністративного суду за позовом прокурора в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області до одного з державних підприємств про зобов’язання приведення протирадіаційного укриття у готовність до укриття населення.

Володимир Шкаєв

Поділитися