11 листопада 2023 р. 11:49

Окупанти мінують обʼєкти критичної інфраструктури на Херсонщині, - Наталія Гуменюк

Фото: Наталія Гуменюк, facebook

(Фото: Наталія Гуменюк, facebook)

Російські загарбники свідомо мінують і підривають об'єкти інфраструктури на тимчасово окупованій території, щоби звинуватити в агресії українські Сили оборони з метою налаштування місцевого населення проти них.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк

Вона підтвердила, що окупанти мінують об'єкти критичної інфраструктури на Херсонщині, і нагадала, що рік тому російські війська вже застосовували таку тактику, коли відходили з правого берега Херсонщини.

"Оскільки встановлена розвідкою така діяльність окупаційних військ, ми говоримо та акцентуємо увагу на тому, щоб громадяни не поспішали вірити викидам росіян щодо інформації по роботі Сил оборони на лівому березі", - наголосила Гуменюк.

Раніше ми писали, що на Херсонщині розповіли про стан критичної інфраструктури та медицини. На даний час Херсонська ТЕЦ готова до навантажень на 100%, КП "Херсонтеплоенерго" - на 98%.

Раніше повідомлялось про підготовку окупантів на тимчасово окупованій території Херсонщини до проведення примусової мобілізації. Наразі вони формують лікарські комісії, так звані ВЛК, місцеві свої військкомати і готуються до проведення мобілізації населення.

Також підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, 17-18 жовтня перетнули річку Дніпро та висадилися на лівий берег річки на Херсонщині.

Так, росЗМІ писали, що дві штурмові групи ЗСУ висадилися на східному березі Дніпра та прорвали оборону окупаційних військ, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки. Станом на 18 жовтня загарбники контролювали лише південну частину Піщанівки.

Сергій Лозовський

Поділитися