21 грудня 2023 р. 19:23

"Захисниці Півдня": в Одесі представили календар із жінками з Сил оборони

Фото: Медіацентр Україна – Одеса

(Фото: Медіацентр Україна – Одеса)

В Одесі був представлений благодійний проєкт - патріотичний календар "Захисниці Півдня" на 2024 рік, присвячений жінкам, які служать в українських Збройних силах. Гроші від продажу підуть на потреби жінок-військовослужбовиць.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів депутат Одеської обласної ради, волонтер Аркадій Мкртичян.

Цей проєкт був створений для підтримки жінок, які разом із чоловіками захищають Україну. За словами Аркадія Мкртичяна, жінки становлять 10% від загальної кількості осіб, які нині служать у Збройних силах України та інших військових підрозділах.

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, Наталя Гуменюк, зауважила, що цей календар є важливим для ментального здоров'я українців під час тривалої війни. Вона підкреслила, що жінки-військовослужбовці можуть бути одночасно сильними та жіночними.

Військовослужбовці розповіли, що сам процес створення календаря вже був для них святом.

"Це гарна ідея та неймовірний календар. Побачити гарних дівчат, з якими стикаєшся кожен день в різних умовах, а насправді всі виявилися такими ніжними. На календарі представлені як працівниці штабів, так і дівчата, які виконують завдання на першій лінії, де брудно та страшно. Але жінки все одно залишаються жінками: тендітними, гарними, доглянутими. Це календар показує, що українська жінка у формі залишається жінкою", – підсумувала офіцер цивільно-військового співробітництва ОК "Південь" Оксана Козиренко.

Раніше День захисників в Одесі відзначили відкриттям пам'ятного знаку та освяченням меморіалу.

Анна Бальчінос

Поділитися