03 травня 2024 р. 13:26

Депутат селищної ради з Херсонщини поставляв харчі окупантам

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Судитимуть депутата однієї з селищних рад Херсонщини за держзраду та пособництво ворогу.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Новотроїцької селищної ради за фактами державної зради та пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації Генічеського району почав співпрацювати з ворогом. Користуючись статусом депутата та керівника агропідприємства, чоловік агітував місцеве населення адаптуватись до "нових" порядків. Зобов’язував працівників підприємства голосувати на псевдореферендумі за незаконне приєднання до країни-агресорки. Він надавав інтерв'ю ворожим медіа, під час яких популяризував рф. Крім того, зареєстрував у федеральній податковій службі росії свою агрофірму, чим забезпечив надходження податків до бюджету ворожої країни. Також підозрюваний вивозив сільгосп продукцію, вирощену в Україні, до рф, поставляв харчі окупантам. Забезпечував ремонт їхньої пошкодженої техніки та надавав сільгосптехніку для будівництва і облаштування фортифікаційних споруд, блок-постів та окопів. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУНП в Херсонській області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині повідомлено про підозру двом окупаційним поліцейським.

Також підозру оголошено жителю Херсона, який займався ув'язненням та катуванням цивільних під час окупації Херсона.

Володимир Шкаєв

Поділитися