03 травня 2024 р. 11:01

Двоє поліцейських з Херсонщини брали участь в обшуках у проукраїнські налаштованих жителів

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

На Херсонщині Повідомлено про підозру двом окупаційним поліцейським

Про це повідомили пресслужби Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Скадовської окружної прокуратури двом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, підозрювані 34-х та 30-ти років у червні 2022 року добровільно обійняли посади так званих в.о. "полицейского комендантского взвода" та "конвойного отделения конвоирования" у псевдоправоохоронному органі "Скадовском районном отделе полиции в гу мвд Херсонской области". На посадах чоловіки виконували вказівки окупаційної влади, забезпечуючи функціонування псевдоправоохоронного органу. Брали участь у проведенні обшуків у проукраїнські налаштованих жителів Херсонщини. 

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що підозрюються двоє жителів регіону, які залучали жителів Херсонщини до участі у псевдореферендумі. За даними слідства, підозрювані у вересні 2022 року добровільно увійшли до складу так званих "дільничних виборчих комісій", які готували проведення псевдореферендуму на території окупованих населених пунктів Бериславського та Скадовського районів. 56-річна жінка з переносною урною та бюлетенями здійснювала подворовий обхід потенційних виборців та вела облік місцевих жителів, які залишили позначки. 54-річний чоловік також ходив подвір’ями людей, агітував та залучав їх до "голосування".

Також підозру оголошено жителю Херсона, який займався ув'язненням та катуванням цивільних під час окупації Херсона. За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона підозрюваний пішов на "службу" до ворога. Він став "старшим следователем" в окупаційному райвідділі поліції обласного центру.

Володимир Шкаєв

Поділитися