11 січня 2024 р. 18:30

Миколаївська область входить до трійки регіонів, де люди найбільше постраждали від мін

ФОТО: https://t.me/Klymenko_MVS/642

(ФОТО: https://t.me/Klymenko_MVS/642)

З початку повномасштабної війни внаслідок підривів на вибухонебезпечних предметах постраждало 887 людей.

Про це йдеться в повідомленні міністра внутрішніх справ України Ігора Клименко.

За його словами, 610 людей зазнали травм, 277 загинули через міни та інші вибухонебезпечні предмети, залишені в Україні росіянами. Серед загиблих 14 дітей.

Чи не щодня ворог позбавляє життя наших громадян. І не лише через ракетні атаки чи обстріли. Небезпека може бути прихованою.

За жодних обставин не наближайтеся до підозрілих знахідок і не чіпайте їх. Терміново повідомляйте про них до ДСНС або поліції.

Ігор Клименко

Найбільше постраждалих — у Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.

Саперні підрозділи органів системи МВС працюють безперервно, аби якомога швидше очистити українську землю. Вже знешкоджено майже 755 тисяч вибухонебезпечних предметів. Але близько третини території України досі залишається забрудненою.

Раніше, на Миколаївщині вилучили майже чотири центнери вибухівки.

На Миколаївщині за рік вибухотехніки поліції вилучили майже 5 тисяч боєприпасів та близько 380 кг вибухівки. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну фахівці вибухотехнічної служби обласного главку поліції Миколаївщини виявляють, вилучають та знешкоджують вибухонебезпечні предмети. 

Так, зазначається, що за період 2023 року поліцейські вибухотехніки здійснили понад тисячу виїздів, вилучили майже п’ять тисяч ручних гранат, гранат до протипіхотних гранатометів, реактивних гранат, артилерійських бойових припасів, інженерних мін, систем протитанкових керованих ракет, переносних зенітно-ракетних комплексів та вибухових речовин вагою 378,5 кілограмів.

Нагадаємо, у новорічну ніч над Миколаївщиною знищено 14 ударних дронів окупантів.

В ніч на 1 січня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено чотирнадцять БпЛА типу "Shahed 131/136".

 

Анна Бальчінос

Поділитися