08 лютого 2024 р. 18:45

На Херсонщині визначили евакуаційні маршрути та збірні пункті евакуації

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Питання евакуації жителів Херсонщини обговорили під час засідання координаційного штабу. Йшлося про облаштування збірних пунктів евакуації та функціонування евакуаційних маршрутів.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської  ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що нараду провів заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько. Учасники обговорили, що вдалося зробити задля евакуації мешканців з окремих деокупованих населених пунктів Херсонщини, зокрема родин з дітьми до більш безпечних регіонів та порядок здійснення грошових виплат для їх підтримки.

Зазначається, що з вересня 2023 року з 42 прибережних населених пунктів області вдалося евакуювати більше півтори тисячі дітей. Нині на території 27 з них діти не перебувають. Однак у 15 населених пунктах залишаються понад чотири сотні дітей. Попри примусову евакуацію 94 дитини перебувають у громадах, де вкрай несприятлива безпекова ситуація. Батьки просто відмовляються їх вивозити.

У пресслужбі додали, що під час засідання коордінаційного штабу йшлося про облаштування збірних пунктів евакуації та функціонування евакуаційних маршрутів. Також розглянули проблемні питання щодо забезпечення населення евакуаційним транспортом. Тут в ОВА сподіваються на активну підтримку громадських організацій, які залучені до цього процесу.

"Ворог продовжує терор Херсонщини артилерією та авіацією. Маємо захистити наших дітей, мінімізувати усі ризики там, де це потрібно найбільше. Життя дітей у небезпеці щохвилини", - наголосив Ярослав Шанько.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині поліцейські з волонтерами евакуювали з-під обстрілів чотирьох літніх людей.

Йшлося також про те, що з населених пунктів Херсонщини потрібно евакуювати ще 432 дитини.

Також повідомлялось про те що на середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

У 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Володимир Шкаєв

Поділитися