05 лютого 2024 р. 17:01

На Херсонщині з-під обстрілів евакуювали чотирьох літніх людей

Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області / Facebook)

На Херсонщині поліцейські з волонтерами евакуювали з-під обстрілів чотирьох літніх людей.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції в Херсонській області.

У дописі відомства йдеться про те, що поліцейські провели екстрену евакуацію з Берислава та Саблуківки, які російські армія щодня обстрілює з усього наявного озброєння. У цих населених пунктах знищені усі комунікації, люди виживають без світла, води та газу. Жити там вкрай небезпечно, на протилежному березі Дніпра – уже позиції російських військ.


Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

Повідомляється, що вночі з Берислава працівники сектору превенції Бериславського районного відділу поліції вивезли літніх матір із донькою.

"Жінки розповіли, що не могли навіть вийти на вулицю, щоб набрати води, над містом постійно кружляють ворожі "безпілотники". Поліцейські вивезли матір із донькою з небезпечної зони та передали волонтерам. Жінки знайдуть прихисток у родичів у Кривому Розі. Також із міста працівники сектору реагування патрульної поліції евакуювали 84-річного чоловіка, який пересувається на кріслі колісному. У супроводі волонтерів його доправлять до Києва", - розповііли к пресслужбі.

Також у дописі додали, що з Саблуківки дільничні офіцери поліції евакуювали 79-річну жінку. Під час чергового російського авіанальоту в її будинок влучила керована бомба. Лише дивом жінка вижила, її діставали з-під завалів. Після цього вона жила в іншому будинку на своїй же вулиці, однак через посилення обстрілів залишатися у селі небезпечно для життя. Поліцейські вивезли пенсіонерку з-під обстрілів та в обумовленому пункті передали волонтерам, які надалі супроводять її до більш безпечного регіону країни.


Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

На даний час, як повідомив на брифінгу повідомив заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько, з моменту деокупації правобережжя Херсонщини Херсонська ОВА разом із волонтерами допомогли виїхати 43,5 тисячам людей. Серед евакуйоаних 6000 дітей та 419 маломобільних людей.

Зі свого боку речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков зазначив, що з Херсонської області триває евакуація населення.

"Ми можемо безплатно евакуювати людей, допомагають благодійні організації. Місцева влада допомагає з оформленням на виплати, з пошуком житла, з першочерговою допомогою. Зараз, на жаль, не надто активно люди евакуюються, тому що ми розуміємо, що в тих самих прибережних зонах залишилися ті, хто точно вже нікуди не поїде", — пояснив глава пресофісу.

Раніше повідомлялось про те, що майже 100 дітей евакуювали з небезпечних районів Херсонщини.

Також йшлося про те, що з населених пунктів Херсонщини потрібно евакуювати ще 432 дитини.

Так, з 24 жовтня, від початку обов’язкової евакуації, з 23 населених пунктів Херсонщини вивезли 353 дитини із сім’ями. Однак робота щодо евакуації продовжується, позаяк необхідно евакуювати ще 432 дитини.

Також повідомлялось про те що на середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

У 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Володимир Шкаєв

Поділитися