21 лютого 2024 р. 22:31

На Херсонщині з-під постійних обстрілів евакуювали літню жительку Берислава

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині волонтери евакуювали ще одну жительку Берислава.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що жінка була змушена покинути свою рідну домівку у 83 роки. Їй вже була не сила постійно переховуватися від вибухів та російських обстрілів й бачити як щодня руйнуються оселі її сусідів. Але найважчим випробуванням для Таміли Семенівни стала розлука з дітьми, які перебувають на лівому березі Дніпра.

Зазначається, що херсонська команда "Save Ukraine" перевезла пенсіонерку до Ірпеня. Нині пані Таміла перебуває у центрі для маломобільних людей, які постраждали від війни. У цьому центрі переселенці отримують психологічну і медичну допомогу, за потреби їм допомагають відновити втрачені документи й оформити соціальні виплати. Постояльці забезпеченні триразовим харчуванням і всім необхідним для комфортного проживання.

У пресслужбі нагадали, що безкоштовна евакуація жителів Херсонщини триває.

Раніше повідомлялось про те, що майже 100 дітей евакуювали з небезпечних районів Херсонщини.

Також йшлося про те, що з населених пунктів Херсонщини потрібно евакуювати ще 432 дитини.

Так, з 24 жовтня, від початку обов’язкової евакуації, з 23 населених пунктів Херсонщини вивезли 353 дитини із сім’ями. Однак робота щодо евакуації продовжується, позаяк необхідно евакуювати ще 432 дитини.

Також повідомлялось про те що на середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

У 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Володимир Шкаєв

Поділитися