16 березня 2024 р. 14:00

На Херсонщині з-під російських щоденних обстрілів евакуювали літню мешканку Золотої Балки

На Херсонщині з-під російських  щоденних обстрілів евакуювали літню мешканку Золотої Балки. Фото поліція Херсонської області

(На Херсонщині з-під російських щоденних обстрілів евакуювали літню мешканку Золотої Балки. Фото поліція Херсонської області)

Працівники поліції евакуювали жінку похилого віку з Золотої Балки, яка перебувала під щоденними обстрілами з боку російських військ.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

В повідомлені відомства зазначають, що до поліцейських звернулися соціальні працівники й повідомили, що у Золотій Балці, яку російські війська обстрілюють з усього наявного озброєння, вони доглядають за 69-річною жінкою, яка погодилася на евакуацію:

Пенсіонерка залишилася сама на цілій вулиці, всі її сусіди виїхали з розбитих осель. Будинок жінки теж неодноразово потерпав від ворожих обстрілів, навколо самі вирви, тож залишатися в таких умовах уже неможливо". 

Працівники поліції Нововоронцовки на броньованому автомобілі успішно доставили жінку до безпечного місця. Її передали волонтерам, які супроводять евакуйовану до іншого регіону країни, де вона буде забезпечена прихистком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою. Надалі жінка планує переїхати до родичів.

Раніше повідомлялось про те, що майже 100 дітей евакуювали з небезпечних районів Херсонщини.

Також йшлося про те, що з населених пунктів Херсонщини потрібно евакуювати ще 432 дитини.

Так, з 24 жовтня, від початку обов’язкової евакуації, з 23 населених пунктів Херсонщини вивезли 353 дитини із сім’ями. Однак робота щодо евакуації продовжується, позаяк необхідно евакуювати ще 432 дитини.

Також повідомлялось про те що на середину жовтня з початку оголошення евакуації на Херсонщині з Херсонської міської територіальної громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

У 23 населених пунктах правобережної Херсонщини через постійні обстріли окупантів запроваджена обов’язкова евакуація у примусовий спосіб.

Олеся Ланцман

Поділитися