16 березня 2024 р. 11:42

Поліція документує воєнні злочини росіян: відкрито 12 проваджень

Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області

(Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області)

За минулу добу поліція відреагувала на 219 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Під обстрілами з артилерії, мінометів, танків та БпЛА минулої доби перебували обласний центр, населені пункти Херсонського та Бериславського районів. Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення.

Від ворожих атак постраждали Херсон, Садове, Антонівка, Берислав, Одрадокам’янка, Бургунка та Нововоронцовка.  

У Херсонському районі в результаті обстрілів пошкоджено 6 приватних будинків, навчальний заклад та гараж", - йдеться у повідомлені.

До лікарні звернувся 84-річний чоловік, який постраждав у результаті ворожого танкового обстрілу Берислава 14 березня. У потерпілого діагностували мінно-вибухову травму та вогнепальні рани різних частин тіла. 

Вранці противник здійснив обстріли центральної прибережної частини Херсона, в результаті чого пошкоджено коледж та 2 приватні будинки.

Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області

Також до приймального відділення лікарні самостійно звернулася 25-річна жінка, яка потрапила під обстріл дорогою на роботу. У потерпілої діагностували мінно-вибухову травму та контузію. 

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

Напередодні, 14 березня, військові російської окупаційної армії на Херсонщині обстрілювали Михайлівку, Новоберислав, Дудчани, Червоний Маяк, Берислав, Вірівку, Кізомис, Новотягинку, Токарівку, Ромашкове, Антонівку, Понятівку та місто Херсон. При цьому, Силам протиповітряної оборони в регіоні вдалось знищити 1 "Shahed-131/136". 

Раніше повідомлялось про те, що 13 березня на Херсонщині військові російської окупаційної армії обстрілювали Михайлівку, Берислав, Степанівку, Садове, Антонівку, Білозерку, Понятівку, Качкарівку та місто Херсон.

Також йшлося про те, що на Херсонщині внаслідок російської агресії 11 березня одна цивільна людина загинула та троє поранено. Відкрито дев'ять проваджень за ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України.

Олеся Ланцман

Поділитися