03 травня 2024 р. 09:29

У мережі з'явилися знімки ураження на аеродромі в Джанкої

Джанкойський аеродром. Фото: скріншот супутникової карти

(Джанкойський аеродром. Фото: скріншот супутникової карти)

З'явилися супутникові знімки наслідків ударів по військовому аеродрому в Джанкої.

Про це повідомляє тг-канал "Крим.Реалії".

У дописі нагадали, що російський голова Криму сергій аксьонов заявив, що в ніч проти 30 квітня півострів був атакований ракетами ATACMS. Також ЗМІ повідомили, що в результаті атаки було поранено п'ятеро військовослужбовців рф.


Джанкойський аеродром 27 квітня. Фото: Радіо "Свобода"

Пізніше супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на аеродромі – найімовірніше, це була російська система протиповітряної оборони С-300/С-400, що складалася з пускових установок та РЛС. Про те, що ця система там була, свідчить знімок за 27 квітня, який є у розпорядженні проекту Радіо Свобода "Схеми". Судячи з супутникових фото, на удар зазнала одна з установок С-300/С-400, інші були передислоковані з цієї території. Зазначається, що цей аеродром у Джанкої, за словами авіаексперта Анатолія Храпчинського – одна з найбільших баз для російських гелікоптерів, його також використовують як військовий транспортний вузол, який служить для переміщення як техніки та боєприпасів, так і особового складу.


Джанкойський аеродром 1 травня. Фото: Радіо "Свобода"

Збройні сили України офіційно не коментували удари по військовому летовищу в Джанкої.

Раніше повідомлялось про те, що вночі 17 квітня, біля четвертої години, у Криму на аеродромі біля Джанкою також пролунали потужні вибухи. Ураження були настільки сильними, що біля окупованого Джанкоя частково було перекрито рух на трасі.

Також йшлося про те, що армія морських дронів "Sea Baby" може запросто "закрити" багатомільярдний флот у портах базування, не даючи йому виконувати бойові завдання. Так, у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "Сєрґєй Котов". Також у березні окрім "Ямала", "Азова" та "Івана Хурста" Сили оборони України завдали удару протикорабельною ракетою "Нептун" по російському кораблю "Костянтин Ольшанський".

Володимир Шкаєв

Поділитися