04 квітня 2024 р. 19:02

В Одесі до тюрми засудили 46-річного ухилянта

Фото: Варта 1

(Фото: Варта 1)

Київський районний суд Одеси обрав покарання для військовозобов'язаного за ухилення від призову на службу під час мобілізації.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За їхніми даними, чоловік, бувши військовозобов`язаним та, за висновком військово-лікарської комісії, придатним до служби в ЗСУ, без поважних причин двічі не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відтак, військовозобов’язаний порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав.

Суд визнав винним 46-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

У прокуратурі додали, що зараз триває строк на апеляційне оскарження.

У січні Суворовський районний суд міста Одеси обрав покарання для військовозобов'язаного за ухилення від призову на службу під час мобілізації. Суд визнав чоловіка винним і призначив іспитовий строк.

раніше стало відомо, щ співробітника Роздільнянського військкомату Одеської області та правоохоронця будуть судити. Вони за гроші обіцяли чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації.

А тим часом в Україні скасували статус "обмежено придатний". Тепер військові та військовозобов'язані можуть бути тільки придатними чи непридатними для військової служби. Ті ж громадяни, які поки що мають статус обмежено придатних, мають протягом 9 місяців пройти повторну військово-лікарську комісію.

Про це йдеться в змінах до законів про забезпечення прав військових та поліцейських на соціальний захист, які 2 квітня підписав президент України Володимир Зеленський.

Ірина Глухова

Поділитися