01 травня 2024 р. 19:28

З окупованої частини Херсонщини до підконтрольної території повернули трьох дітей

Фото ілюстративне: Суспільне

(Фото ілюстративне: Суспільне)

Ще трьох дітей з тимчасово окупованої території Херсонщини вдалося повернути на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Посадовець зазначив, що це – 11–річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці. Над її поверненням працювала організація "Save Ukraine", органи опіки та піклування, служби у справах дітей. Це було надскладне і термінове завдання.

Також, за словами очільника ОВА, разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9-ти та 13-ти років. Їх доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до війська країни-агресорки. Вирвати хлопців з окупації стало можливим завдяки злагодженій роботі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України,  Громадської спілки Українська мережа за права дитини, органів опіки та піклування і служб у справах дітей області діти.

Прокудін зазначив, що зараз всі діти у безпеці. З ними працюють медики та психологи. Також він додав, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію  вдалось повернути 66 дітей із Херсонської області.

Раніше повідомлялось про те, що СБУ повідомила про підозру двом соратницям путіна, які депортували українських дітей з Херсону до москви. Так, СБУ задокументувала злочини депутатки держдуми рф яни лантратової та її спільниці інни варламової – дружини голови фракції у федеральних зборах росії сергія миронова. Фігурантки входять до близького оточення путіна та причетні до депортації українських дітей з тимчасово захоплених регіонів нашої держави.

Також йшлося про те, що на Херсонщині п'ятеро дітей виїхали з окупованої території та можуть знову вільно жити у безпеці.

Володимир Шкаєв

Поділитися