01 травня 2024 р. 15:27

Засуджено російського військового за зґвалтування жительки Херсонщини

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

До 12 років тюрми засуджено військового зс рф за зґвалтування жительки Херсонщини

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури військовослужбовця 94-ого полку оперативного призначення росгвардії визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком суду йому призначено покарання - 12 років позбавлення волі. 

Доведено, що у липні 2022 року, під час окупації Херсонської області, уродженець Дагестану прибув до будинку місцевої жительки та почав погрожувати, щоб вступити з нею в статевий зв'язок. Тривалий час він приходив до жінки та, залякуючи груповим зґвалтуванням, чинив над нею сексуальне насильство.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що двом військовим рф загрожує довічне ув'язнення за вбивство цивільного: слідчі поліції Херсонщини скерували до суду обвинувальний акт. Так, опівдні 9 травня минулого року в Новій Збур'ївці двоє військових рф зайшли на подвір’я домоволодіння 64-річного чоловіка та почали стукати у двері оселі. Господар вийшов до окупантів не одразу, а за деякий час. Тож окупанти розлютилися, почали бити чоловіка, заштовхали його всередину будинку, після чого розстріляли з автоматів.

Також під процесуальним керівництвом прокурорів Херсонщини розпочато розслідування за фактом розстрілу окупантами цивільної жінки. За даними слідства, 24 квітня 2024 року в одному з населених пунктів тимчасово окупованої Ювілейної громади Херсонського району, російські військові розстріляли 65-річну місцеву жительку. Після чого намагалися підпалити її будинок. Попередньо, окупанти прийшли на подвір'я жінки та вимагали у неї гроші. Не отримавши бажаного, здійснили в неї кілька пострілів з автоматичної зброї.

Володимир Шкаєв

Поділитися