07 травня 2024 р. 11:06

Вантажне судно з України сіло на мілину в Босфорі

Фото: CNN Turk.

(Фото: CNN Turk.)

Рух суден у протоці Босфор призупинений через інцидент із суховантажем Alexis, який прямував з портів Великої Одеси до Єгипту і сів на мілину. 

Про це повідомило видання CNN Turk

Видання повідомляє, що в Alexis виникла несправність перед хвилерізом Istanbul Haydarpaşa. Повідомляється, що для порятунку корабля направлені групи рятувальників.

У заяві Головного управління прибережної безпеки з цього приводу.

"Щодо вантажного судна Alexis довжиною 229 метрів, яке сіло на мілину через несправність механізмів перед хвилерізом Стамбул Хайдарпаша під час плавання з України до Єгипту, Міністерство транспорту та інфраструктури є філією нашого Головного управління берегової безпеки", - цитує видання.

На місце події турки спрямували буксири Куртарма-6, Куртарма-8, Куртарма-18, швидкохідні рятувальні катери КЕГМ-4, КЕГМ-6 та водолази. 

У серпні 2023 року генеральне вантажне судно Amanos, яке прямувало з порту Кілії в Одеській області до турецького Текірдагу, потрапило в біду в Чорному морі, у водах Румунії та Болгарії.

У квітні того ж року судно під прапором Коморських островів, яке перевозило живих тварин зіткнулося неподалік від Рені Одеської області, з судном під прапором Румунії, яке перевозило сульфат амонію.

Раніше вантажне судно під прапором Гвінеї-Бісау почало тонути у ніч на 5 квітня 2023 року поблизу міста Кумлуджа в Анталії. Воно прямувало з турецького порту Іскендерун до Одещини.

У березні 2023 року судно влетіло в інше пришвартоване судно, яке, зі свого боку, зіткнулося з катером.

Ще раніше, у жовтні 2022 року, судно, яке йшло за зерном в Одеську область, зіткнулося з іншим в Мармуровому морі.

Кирило Бойко

Поділитися