12-й Одеський міжнародний кінофестиваль

Цього року кінофестиваль пройде з 14 по 21 серпня у звичному режимі офлайн.

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль буде приурочений до 30-річчя незалежності України з акцентом на національне кіно. 

Єдиною конкурсною програмою оновленого фестивалю стане Національний Конкурс (повний і короткий метр), переможці якого отримають нагороди за найкращий фільм, найкращу режисуру та найкращі акторські роботи. Програма “Гала-прем‘єри” традиційно буде складатися зі світових арт-хітів. Також на глядачів чекає одна з улюблених позаконкурсних секцій “Фестиваль Фестивалів” та серія ретроспективних показів. Продовжить свою роботу секція Film Industry office та освітня програма “Літня кіношкола”.

Функції програмного відділу 12-го ОМКФ буде виконувати компанія “Артхаус Трафік” на чолі з Денисом Івановим

Гостями 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю стануть дворазовий номінант на “Золотий глобус” та премію BAFTA Даніель Брюль та кінопродюсер Мальте Ґрунерт. Разом вони представлять свій новий спільний фільм “Поганий сусід” та проведуть майстер-клас, яким відкриють Літню кіношколу 12-го ОМКФ. 

Головною темою постеру цьогорічного фестивалю стала вишиванка, яка вже давно є не просто елементом українського національного вбрання, а модним акцентом у всьому світі. Нею виконані і знайомі кожному символи кінематографу - камера та VR-окуляри як символ майбутнього світового кінематографу, адже, попри буремні часи, кіно не припиняє свій рух у бік інновацій. Доповнює постер впізнаваний силует Дюка, без якого важко уявити як Одесу, так і ОМКФ — саме статуетка “Золотий Дюк” є головною нагородою фестивалю.

Урочиста церемонія закриття 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю вперше в історії відбудеться просто неба на Потьомкінських сходах. Кожен бажаючий зможе наживо побачити вручення нагород лауреатам Національного конкурсу. 

Фільмом-закриттям 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю стане стрічка “Малюк” Чарлі Чапліна, якій цьогоріч виповнюється 100 років. Показ фільму відбудеться просто неба на Потьомкінських сходах в заключний день фестивалю 21 серпня.

Автором постеру 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю став Нікіта Тітов - один із найвідоміших сучасних українських художників та ілюстраторів.

У 2020-му році Одеський міжнародний кінофестиваль через пандемію та карантинні обмеження вперше відбувся в онлайн-форматі. Наразі команда кінофестивалю працює над його переформатуванням, відповідно до нових викликів та реалій. Виконавчою директоркою Одеського міжнародного кінофестивалю стала Анна Мачух

Ведучими Церемоній Відкриття (14 серпня) та Закриття (21 серпня) 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю стануть Яніна Соколова та Олег Панюта, які вже декілька років поспіль проводять урочистості в межах фестивалю та встигли стати його символами

Нагадаємо, як проходив ювілейний десятий Одеський кінофестиваль.

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

01 березня 15:00 - 29 березня 18:00

14 березня 16:00 - 14 квітня 18:00