Політичне шахрайство

Політичне шахрайство

В Україні, за 28 років незалежності, зовсім зникла довіра  до політиків. Це остаточно було доведено на останніх президентських виборах, де чинний президент отримав 73% довіри саме тому, що він не був представником української політичної системи. Причина цього - політичне шахрайство, яке стало нормою. Стало нормою, бо за це не існує жодної відповідальності. Люди обирали політиків за їх програми, які вони презентували перед виборами, але новообрані шахраї навіть не намагались виконувати ці програми. Мало того, переходили в діаметрально протилежні, за ідеологією, політичні фракції. Сьогодні громадянин не має можливості подати позов до суду, з вимогою притягнути політичного шахрая до відповідальності, та припинити цю ганебну практику. І це необхідно змінити. Змінити раз та назавжди. Тим більше, що новообраний Президент, його команда, та Політична Партія «Слуга Народу» обіцяли рухатися в цьому напрямку.

В нас незабаром почне працювати новообраний парламент. Тому, на мою думку, дуже важливо, розробити, та прийняти Закон України спрямований проти політичного шахрайства для усіх виборних посад. Від органів місцевого самоврядування до Президента України. Згідно цього Закону політичні шахраї мають притягуватися саме до кримінальної відповідальності за політичне шахрайство. Я знаю, що, станом на сьогодні, петиції не мають ніякої юридичної сили, але це можливість об’єднатися навколо ідеї. Тому все ж таки пропоную підписати відповідну петицію - petition.president.gov.ua/petition/62164.

Щиро дякую заздалегідь!

Дмитро Вічик

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися