Локдаун: як виморозити наслення за місяць

Вже місяць в уряді не припиняються балачки: локдаун туди, локдаун сюди. Популістичні заяви і їх посил чи не щодня змінюються. І як тільки бадай щось стає зрозуміло - можновладці видають чергову заяву про зміни. Нам обіцяють повідомити точно за 7 днів до старту цього триклятого повного карантину. Та мене щоразу тіпає, як читаю заяву Степанова. Сьогодні знов: локдаун має бути всеохопним, без виключення. Інакше - знову закриття всього і вся в лютому.

Я не збрешу, якщо скажу що кожен третій сидить на голках. Я теж ця кожна третя. Мама - за кордоном. Як дістатись на свята дому - поки не відомо. Не відомо як потрапити і назад до Німеччинни. Документи потрібно готувати задовго до поїздки, аби потім оформити переліт чи переїзд. А де ясніть? Її немає. Немає і ясності серед лікарів. У них абсолютно полярні думки. На все що відбувається зараз з подачі МОЗ навіть на достовірні інстукції. Мені довелось пройти через один такий випадок: треба зробити тест на сарс-ков-2. За інструкцією я маю викликати бригаду лікарів додому і ті на місці заберуть мателіал на аналіз. Та де факто: або йди в загальну чергу до лікарні і контактуй з хворими (або заражай їх), або плати 800 з гаком грн. Ну ще один варінат: користуватись службовим становищем : телефонувати на усі гарячі лінії і предствалятись журналістом - тоді через 4 дні до тебе таки приїдуть довгоочікувані гості з тестом. Степанов каже: карантин дозволить розгребти ситуацію в медсфері і підготуватись до нових викликів. Я ж думаю: що локдаун саме в цей період часу (з 8 січня) ну аж ніяк не допоможе, хіба заторів стане менше. А дірка в економіці - більша. Я за повне тестування населення. А ви?

Іванна Герасимчук

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися