Зігріти та захистити

Депутати підтримали закон «Про захист тварин від жорстокого поводження». Одеською міською радою ухвалене рішення про визнання котів частиною екосистеми міста Одеси.

Зовсім нещодавно по місту сталося декілька випадків, коли жителі багатоповерхівок навмисно перекривали тваринам доступ до підвальних переміщень, аргументуючи це тим, «що вони залишають там неприємний запах, вмирають, розмножуються». Але вони будуть вмирати і від холоду теж, і це будуть бачити не тільки один мешканець будинку, який знайшов кота у підвалі, а увесь двір – діти, їх батьки, випадкові перехожі. Чи це людяне ставлення до братів менших? Декількох котів навіть доводилося рятувати: коли заварювали вікна підвалів, вони ховалися всередині від шуму, а потім лише очікували на голодну смерть, не маючи можливості вибратися на вулицю.

Волонтери намагаються щорічно встановлювати якнайбільше будиночків для безпритульних котів та собак, але на це потрібні кошти та робоча сила, і на всіх котів і всі двори фізично зробити це неможливо.

Ми – мешканці міста Одеси повинні розуміти, що коти нікуди не зникнуть, і навіть якщо ви не пропонуєте допомогу, або не хочете годувати, хоча б не робить ситуацію гірше – ставтесь нейтрально до цієї проблеми. Вам варто зрозуміти, що тварини, також хочуть тепла у зимній мороз, як і ви, та заварювати железными прутами їх шанс на виживання – жорстоке поводження з тваринами.

Наприклад, вже виділяються кошти на екстрену допомогу тваринам, що не мають дому, та попали у халепу: постраждали на дорогах та від рук людей. Також хочу нагадати, що є сайт «Єдиного Центру Звернення Громадян», куди ви можете написати звернення щодо безпритульних тварин і  через деякий час отримати відповідь та допомогу. 

Анастасія Таранчук

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися