До Одеського порту знову зайшли кораблі НАТО

До Одеського порту знову зайшли кораблі НАТО

До Одеського порту 18 червня увійшли два кораблі НАТО: британський есмінець HMS Defender, а пізніше - фрегат ВМС Нідерландів HNMLS Eversten F805. Обидва кораблі входять до ескорту британського авіаносця "Queen Elizabeth", що вийшов недавно в кругосвітній похід.

Нещодавно обидва кораблі - Defender та Eversten - провели спільні маневри з американським есмінцем USS Laboon DDG58.

Регулярні "гостини" бойових кораблів НАТО в Одеському порту неабияк дратують державу-агресора, яка навряд чи може конкурувати із західним озброєнням, адже після 2014 року контингент Чорноморського флоту РО у Севастополі хоч збільшився, але нові бойові кораблі надходять на озброєння рідко, а старі давно вичерпали свій ресурс. Основні причини цього - санкційні перепони, а також припинення поставок важливих комплектуючих з України.

Втім, на думку навіть російських журналістів, нині Кремль навряд чи "здатен вплутатися у справжню війну, - пише у "Новій газеті" Юлія Латиніна. - До сих пір він завжди вважав за краще війни гібридні, тобто такі, в яких власне бойові дії - лише привід для тієї війни, яка йде на екрані телевізора, і їх можна вести силами «шахтарів» і «трактористів». Тобто раптом що - "іхтамнет". Справа в тому, що справжня маленька переможна війна має прикру властивість - її можна програти. А програна війна для політика абсолютно згубна. Та й диктатору вона не додає блиску".

 

Фото: Думська

Евгения Генова

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися