Не бажаєш депутатом втрачати час - йди додому

Не бажаєш депутатом втрачати час - йди додому

Чи то люди, йдучи в депутати місцевих рад, не розуміють, що це означає і яке конкретно завдання стоїть перед ними, чи то вони думають, що це хобі...

Але часто-густо можна почути від депутатів міської ради на сесії: "Ой давайте не будемо витрачати час і зачитувати, все буде в протоколі "або" Ми все це розглядали на комісіях ".

При цьому в мерії почали безумовно правильну практику - проводити онлайн засідання і міської ради і комісій, але навіть на засіданнях комісій виникає це: "не забирайте наш час".

Так на засіданні комісії з питань землеустрою та земельних правовідносин, а я нагадаю, що земля найскандальніший аспект міського життя (і найчастіше найтаємничиший), виникла суперечка між депутатами.

Я спеціально не називаю прізвищ бо сенс в взагалі не в них.

Отже депутати сперечалися, чи можна давати можливість на приватизацію ґрунтуючись на довіреності. Один з депутатів почав зачитувати пояснення з цього приводу юридичного департаменту, а інший заперечував, що все це і так бачили, і читання забере багато часу.

На заперечення, читця про те, що взагалі-то ведеться трансляція і глядачі мають право почути, його колега заявив "все буде в протоколі".

Але. Не всі одесити мають доступ до цього протоколу. Не всі одесити знають де його шукати. Для цього і проводяться онлайн трансляції, щоб найбільша кількість людей могла бути присутньою на засіданні не набиваючись в кабінети.

Теж стосується сесії. Не всі глядачі трансляції дивилися засідання комісій, не всі були на погоджувальній раді (а швидше за все ніхто), отже саме питання і обговорення на засіданні дає одеситам розуміння, що взагалі відбувається в сфері управління міським життям.
При цьому депутатам слід розуміти, що це вони на виборах ходили за городянами і нили: "Голосуйте за мене. Пустіть мене до ради", а не навпаки.

Але за законом робота депутата місцевої ради не оплачується. Тобто це по-суті волонтерська діяльність.

Тож якщо ти вважаєш, що ця діяльність займає надто багато твого часу, то  б̶е̶р̶и ̶ш̶ин̶е̶л̶ь̶   складай мандат, кажи "я втомився - я йду" та йди додому.

Кирилл Бойко

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися