Сьогодні найважливіше - це перемога України!

Сьогодні найважливіше - це перемога України! Тому всі сили і ресурси мають бути спрямовані на її досягнення. Громади Одещини - це багаті, сильні громади, які мають значні бюджети.   

У Авангардівській громаді потужній, хоча й не найбагатшій в області, з початку війни з бюджету вже передбачено та затверджено програмами 44,6 млн грн на підтримку Збройних Сил України, територіальної оборони, підтримку жителів громади та внутрішньо переміщених осіб. І така підтримка має бути в кожній громаді!!!  

Затвердженими Програмами передбачено:   

- надання одноразової грошової допомоги мешканцям Авангардівської громади, які були мобілізовані на військову службу в порядку, визначеному Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію», або зараховані до лав військової територіальної оборони – у розмірі 30 тис. грн кожному (загалом передбачено 15 млн грн);

- надання одноразової грошової допомоги на лікування мобілізованим та зарахованим до тероборони - у розмірі до 100 тис. грн кожному (загалом передбачено 10 млн грн);

- надання одноразової грошової допомоги членам сімей мобілізованих та зарахованих до тероборони, у разі загибелі/смерті останніх у ході проведення бойових дій – 100 тис. грн кожному (загалом передбачено 10 млн грн);                                              

- надання одноразової матеріальної допомоги переселенцям – 1 тис. грн. (загалом передбачено 500 тис грн), це не враховуючи допомогу з розміщенням і гуманітарну допомогу. Також, на Програму підтримки тероборони передбачено 5,1 млн грн. На придбання продуктів харчування, ліжок, ковдр, засобів індивідуального захисту, для розміщення евакуйованих осіб - 2 млн грн. З селищного бюджету виділено 2 млн грн на придбання сухпайків для малозабезпечених жителів громади.

Зараз підтримка військових та людей найважливіша. А все, що планувалося на 2022 рік - школи, дитсадки, лікарні, спорткомплекси, дороги - ще побудуємо! Після перемоги України! Закликаю своїх колег - очільників інших громад Одещиги підтримати такі ініціативи, виділяти бюджетні кошти для захисту людей і української землі, не лишатися осторонь, а жителів Авангардівської громади - звертатися з заявами на допомогу до селищної ради, ЦНАПу, старостинських округів.

Сергій Хрустовський

Публікації у розділі "Блоги" відображають винятково точку зору автора. Позиція редакції Інтента може не збігатися з позицією автора.

Поділитися