22 вересня 2017 р. 18:29

Особистий прийом виборців – це рідкість для депутатського корпусу Дніпра

Особистий прийом виборців – це рідкість для депутатського корпусу Дніпра

Починаючи з другої половини липня 2017 року волонтери ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» здійснювали спостереження за прийомом громадян депутатами Дніпровської міської ради

У відповідності до вимог ст.10 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» у виборчому окрузі депутат місцевої ради зобов'язаний підтримувати зв'язок з виборцями, визначити і оприлюднити дні, години та місце прийому виборців, інших громадян, вести регулярний, не рідше одного разу на місяць, прийом виборців, розглядати пропозиції, звернення, заяви і скарги членів територіальної громади, вживати заходів щодо забезпечення їх оперативного вирішення. Як виходить із вимог вищенаведеного закону регулярний прийом виборців є ключовим механізмом підтримання зв’язку між депутатом місцевої ради та його виборцями.

Інформація про місця прийому громадян депутатами Дніпровської міської ради розміщена на офіційному сайті Дніпровської міської пради, а місця та час прийому громадян визначені Розпорядженням Дніпровського міського голови від 29.03.2016р. №124-р.

Починаючи з другої половини липня 2017 року волонтери ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» здійснювали спостереження за прийомом громадян депутатами Дніпровської міської ради шляхом прибуття за визначеною на офіційному сайті адресу у час прийома.

За попередніми данними спостереження встановлено, переважна більшість депутатів Дніпровської міської ради не здійснює депутатський прийом особисто, а передоручає спілкування із виборцями своїм помічникам.

Так, під час виходу на місця прийому зафіксовано, що особистий прийом виборців здійснювали такі депутати -

  • Юрій Акуленко "Об'єднання "Самопоміч"

  • Михайло Гороховський "Блок Петра Порошенка "Солідарність"

  • Олег Григорук обраний від політичної партії "Опозиційний блок", позафракційний, член депутатської групи «За Дніпропетровськ»

  • Наталія Демідова обрана від політичної партії "Опозиційний блок", позафракційна, член депутатської групи «За Дніпропетровськ»

  • Володимир Ікол обраний від політичної партії "Опозиційний блок", позафракційний

  • Северин Маринчук "Блок Петра Порошенка "Солідарність"

  • Анжеліка Пилипенко обрана від політичної партії "Опозиційний блок", позафракційна, член депутатської групи «За Дніпропетровськ»

  • Віктор Яровий "Опозиційний блок", член депутатської групи «За життя»

У процентному відношенні до загальної кількості депутатів міської ради частки розподілилися таким чином -

Здійснюють особистий прийом – 8 депутатів (12,5%)

Прийом здійснюють тільки помічники – 46 депутатів (71,87%)

Не здійснюють прийому у визначений час – 10 депутатів (15,62%)

Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). Реалізацію проекту у м.Дніпро здійснює ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

.

 

Поділитися