21 травня 2018 р. 20:46

Депутатка Івано-Франківської міськради голосувала за виділення землі її ж фірмі

Депутатка Івано-Франківської міськради голосувала за виділення землі її ж фірмі

У депутатки Івано-Франківської міськради виник конфлікт інтересів при розгляді земельних питань - вона проголосувала за виділення землі її фірмі для будівництва багатоквартирного будинку. 

На 18-й сесії Івано-Франківської міської ради 15 лютого, депутатка від "Об’єднання "Самопоміч" Олександра Федорук проголосувала за проект рішення у якому мала конфлікт інтересів.

Мова йде про питання порядку денного №53 "Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань". В рішенні міськради йдеться про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Серед юридичних осіб, яким дозволили складати такі проекти є ТОВ "ЮТІМ". Фірмі надали дозвіл на складання документів "для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення" на земельній ділянці площею 0,599 на вулиці Короля Данила, 11А. 

Згідно даним Єдиного державного реєстру юридичних осіб, депутатка Олександра Федорук є співзасновником та кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "ЮТІМ", якому надали дозвіл на складання відповідної документації. 

Попри фактичний конфлікт інтересів Олександра Федорук, згідно протоколу засідання сесії, не заявила про це. Також у протоколі поіменного голосування можна побачити, що Федорук проголосувала "За" при розгляді цього питання. В протоколі поіменного голосування це питання позначене номером 40. 

Згідно статті 59-1 Закону України "Про місцеве самоврядування" депутат що виявив у себе реальний конфлікт інтересів при розгляді певного питання, повинен до голосування за це питання зробити публічну заяву про наявність у нього конфлікту інтересів. Олександра Федорук цього не зробила. 

Автор: Михайло Джогола

Поділитися